Bedrijfsinformatie

Installatiebureau Rutgers werd in 1924 opgericht in Wijdenes door Bram Rutgers als een elektrische landbouwsmederij met winkel in onder andere huishoudelijke artikelen, potten en pannen, fietsen en verlichting. In de loop der jaren is er veel veranderd; van een eenmanszaak is het bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdig installatiebureau met ruim veertig medewerkers.

Beginjaren

Rond 1927 maakte Bram Rutgers een begin met de aanleg van centrale verwarming. Met paard en wagen  werden het materiaal en het gereedschap naar de  opdrachtgever gebracht. In 1928 werd de eerste knecht in dienst genomen. Tijdens de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog liepen de zaken terug; toch werd alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden.

Uitbreiden

Na de oorlog werden de zaken weer opgepakt en zelfs uitgebreid, het fabriceren van gierpompen en pompen voor onderbemaling werd aan het dienstenpakket toegevoegd. In 1956 trad zoon Jan toe tot het bedrijf, werd de eenmanszaak omgezet in Installatiebureau Rutgers B.V. en verhuisde men naar Blokker. Verdere groei van het bedrijf maakte een verhuizing naar een nieuw kantoor aan de Zuiderdracht 1/a te Oosterblokker in 1966 noodzakelijk.

Florerend Bedrijf

In de jaren tachtig stortte de woningbouwmarkt totaal in, toch wist Installatiebureau Rutgers te overleven dankzij opdrachten voor zwembaden, kerken, scholen en bedrijven. In 1988 werd een werkplaats gebouwd aan het kantoor aan de Zuiderdracht. Enkele jaren later, in 1992, nam Tjeerd Pietersma het bedrijf over. Hij werkte al enkele jaren bij het bedrijf. Het bedrijf groeide explosief. In 1999 werd een grote opslagloods bijgebouwd, het magazijn werd vergroot én het kantoor werd gerenoveerd. In 2006 nam Hans Barten met enkele collega’s het bedrijf over. Ook in de toekomst blijft Rutgers vernieuwen en zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Installatiebureau Rutgers is van alle markten thuis. Of het nu gaat om het ontwerpen, realiseren of onderhouden van installaties; Rutgers voert elke opdracht van a tot z uit. Het bedrijf werkt voor verschillende opdrachtgevers in de utiliteitsbouw, de woningbouw en de industrie. Uiteraard werken de deskundige monteurs met de modernste technieken.

Heeft u een vraag of opmerking?
Wij helpen u graag!