Airco’s/Warmtepompen

Warmtepomp

Wilt u een warmtepomp kopen? Laat u dan goed informeren en adviseren over de aanschaf van een warmtepomp in uw persoonlijke situatie. De beste keuze voor u hangt namelijk af van uw huidige woning, uw verbruik en uw wensen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met een cv ketel.

Voor ca. 80 %  van het jaar verzorgt de warmtepomp de verwarming van de woning.

Alleen als het buiten rond het vriespunt komt springt de cv-ketel bij. De cv-ketel zorgt nog wel voor het warme tapwater. Omdat er op deze manier gas wordt bespaard draagt de hybride warmtepomp bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Dit is een mooie duurzame, en besparende stap voor het verwarmen van uw woning.

Elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp verwarmt zelfstandig het cv-water, maar ook het warmtapwater indien gewenst. Dit model is in aanschaf vaak duurder en is niet altijd toepasbaar omdat de isolatie van uw woning erg goed moet zijn, maar werkt wel volledig op elektriciteit. Deze neemt ook meer ruimte in beslag, omdat er een boiler voor benodigd is.

Uiteraard zijn deze in allerlei varianten te verkrijgen.

De hybride of elektrische warmtepomp werkt het beste als het afgiftesysteem uw woning warm krijgt bij een aanvoertemperatuur van 50 graden cv-water.

Liefst niet hoger dan 50 graden, hoe lager deze temperatuur hoe beter.

Of dit bij uw woning ook lukt en comfortabel is, hangt af van wat voor afgifte u heeft: radiatoren, convectoren of vloerverwarming.

En het is ook belangrijk hoe uw woning is geïsoleerd: HR++ glas, spouwisolatie, vloerisolatie, of dakisolatie.

Vloerverwarming en convectoren zijn met name geschikt voor lage temperaturen, maar ook met bestaande radiatoren in een goed geïsoleerde woning is het goed mogelijk om met een (hybride-) warmtepomp te verwarmen. Uiteraard kunnen wij u hierover kundig adviseren.

Subsidies warmtepompen

Er zijn subsidies beschikbaar als u een warmtepomp wilt kopen. Investeren in een warmtepomp is investeren in duurzaamheid. Daarom kunt u financiële tegemoetkomingen aanvragen wanneer u investeert in duurzame oplossingen.

Een warmtepomp is beter voor het milieu, draagt bij aan de duurzaamheid van uw woning en de vermindering van CO2 uitstoot. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen van de pomp. Over het algemeen geldt: hoe groter het vermogen, hoe hoger de subsidie. De bedragen beginnen bij €1.100 en kunnen oplopen tot ruim €5.000.  De precieze subsidiebedragen vindt u in de Apparatenlijst ISDE.

Subsidievoorwaarden warmtepompen

Om in aanmerking te komen voor de warmtepompsubsidie moet u voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De geïnstalleerde warmtepomp staat op de lijst van warmtepompen van het RVO;
  • De warmtepomp wordt geïnstalleerd in Nederland door een deskundige installateur;
  • U doet de subsidieaanvraag binnen 6 maanden na installatie;
  • U heeft een bewijs van aanschaf en betaling;
  • De warmtepomp moet minimaal een jaar na datum van de subsidiebeslissing blijven staan.

Levertijden

Door de wereldwijde onderdelen / elektronicatekorten en de aanzienlijke vraag naar warmtepompen vanwege de hoge gasprijzen, zijn de levertijden van de diversen hybride warmtepompen oplopen tot langer dan een half jaar.

Welke airco past bij mij?

Wilt u graag een aangenaam klimaat in uw woning zomerdag of winterdag?

Zomers kan het vaak onaangenaam warm worden in uw woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Een airco zorgt dan snel voor een verlaging van de temperatuur. Maar wist u, dat er in het voor- en najaar ook gebruik gemaakt kan worden van de airco? Als de temperatuur buiten vrij laag is, kan de airco zorgen voor verwarming zonder dat de cv-ketel aan hoeft. Waardoor u, met inachtneming van de gestegen gasprijzen, veel zuiniger uw ruimtes kan verwarmen!

Bij het plaatsen van een airco kijken we allereerst naar de beste plaats voor de binnen- en buitenunit. Het is niet prettig als de koude lucht direct in uw gezicht of nek wordt geblazen. De buitenunit kan aan de muur, op het dak of op de grond worden geplaatst.

Als de juiste plek eenmaal bepaald is, monteren we de units en leggen we het leidingwerk hiervoor aan incl. de benodigde condensafvoer, bekabeling en stroomvoorziening. Voor de veiligheid is het verstandig om de airco aan te sluiten op een aparte elektrische groep.

Als laatste stellen we het systeem in werking, controleren we of alles naar behoren werkt, en geven we u uitleg over de bediening van uw airco.

Een airco plaatsen mag alleen worden uitgevoerd door vakmensen met een F-gassen certificaat. De specialisten van Installatiebureau Rutgers werken volgens deze richtlijnen.

Zo bent u altijd verzekerd van een goed en veilig werkend systeem.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op met onze specialist!

Heeft u een vraag of opmerking?
Wij helpen u graag!